На фото: Денис Шмигаль і Пенні Пріцкер. Джерело: Telegram прем'єр-міністра України

Спецпредставник США з відновлення України прибула до Києва: мета візиту

У п'ятницю, 12 січня, спеціальний представник Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення Пенні Пріцкер прибула до Києва. Вона провела зустріч з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, яка присвячена прискоренню інвестицій американського бізнесу в Україні.

Про це повідомив прем'єр на своїй сторінці у Telegram.

"Провели зустріч у Києві зі Спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер та американським бізнесом", — заявив він.

Шмигаль висловив надію, що приватні компанії зі США візьмуть участь у відбудові України. За його словами, сторони обговорили можливості інвестицій та розвиток державно-приватного партнерства.

"Ключова тема — зміцнення української економіки, її короткострокове відновлення та довгостроковий розвиток. Одна з основних передумов — забезпечення стабільного українського експорту. Працюємо зі США над посиленням експортних спроможностей", — зазначив прем'єр-міністр.

До того ж очільник українського уряду підкреслив, що важливим чинником залишається послідовна фінансова підтримка з боку партнерів, тому на зустрічі обговорили основні потреби України на цей рік.

У кінці зустрічі Шмигаль висловив вдячність пані Пріцкер за її особисті зусилля на підтримку Україну в усіх сферах.

"Розраховуємо на подальшу злагоджену та продуктивну взаємодію", — додав прем'єр.

Нагадаємо, 12 січня президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Вони підписали безпековий договір. Угода діятиме до вступу в НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.01.2024 17:15