Фото: Офіс президента

Зеленський у Нью-Йорку зустрівся зі спеціальним представником президента США з відновлення України: що обговорювали

У середу, 20 вересня, президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку провів зустріч зі спеціальним представником президента США з відновлення України Пенні Пріцкер. Вони обговорили підтримку найбільш перспективних галузей української економіки.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Глава держави привітав Пріцкер із призначенням на посаду та висловив сподівання на майбутню плідну співпрацю.

"Дуже важливим питанням для нас є відновлення — як післявоєнне, так і вже зараз, поки триває війна. Зокрема, ви можете прибути в Україну й побачити, як зараз працюють школи, бомбосховища, госпіталі та енергетична інфраструктура, яка є ключовою напередодні зими", — зазначив він.

Фото: Офіс президента

Зокрема, сторони обговорили пріоритетні для відбудови області нашої країни, а також підтримку найбільш перспективних галузей української економіки. Президент відзначив важливість участі американського бізнесу у відновленні об’єктів інфраструктури, зруйнованих унаслідок повномасштабного російського вторгнення. Зокрема, це школи, дитячі садки, житлові будинки, а також енергетичні об’єкти.

Також гарант держави зазначив, що американські компанії можуть долучитися до реконструкції української енергетичної системи.

Нагадаємо, 19 вересня президент Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Відомо, що з початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України Ізраїль заявив про свій нейтралітет. З усім тим, країна допомагає нам у гуманітарних питаннях, хоч й відмовляється надавати зброю та оборонне озброєння, зокрема системи ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 21:24