Скріншот з відео

Зеленський вперше з початку великої війни в Україні зустрівся з Нетаньягу: ЗМІ дізналися деталі

Президент Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Це сталося на полях Генеральної асамблеї ООН 19 вересня у Нью-Йорку.

Про це інформує The Times of Israel.

При зустрічі вони обмінялись рукостисканнями, після чого український президент зауважив, що разом з Нетаньягу прибула велика команда. Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан зазначив, що "багато людей хоче брати участь".

Крім цього, повідомляється, що президент мав коротку розмову з головою Моссаду Девідом Барнеа.

"Зеленський привів з собою меншу команду, включно зі своїм міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та главою адміністрації Андрієм Єрмаком, які, за словами деяких посадовців, мають проводити більш жорстку позицію щодо Ізраїлю", — зазначає видання.

Відомо, що з початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України Ізраїль заявив про свій нейтралітет. З усім тим, країна допомагає нам у гуманітарних питаннях, хоч й відмовляється надавати зброю та оборонне озброєння, зокрема системи ППО.

Нагадаємо, 7 вересня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Сторони обговорили можливі шляхи підтримки України в протидії вторгненню Росії.

Раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що ізраїльтянам можуть заборонити в'їзд до Умані, якщо депортація українців з країни не припиниться. До того ж не виключено, що Україна може призупинити безвізовий режим для громадян Ізраїлю. За словами Корнійчука, цей варіант уже розглядають в українському уряді. Посол звернувся до прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з вимогою переглянути політику в'їзду щодо українців і втрутитися у це питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 01:12