Фото: прес-служба ДБР

Приховав громадянство РФ, щоб отримувати українську зарплату: ДБР викрило суддю з Луганщини

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру у шахрайстві судді Брянківського району Луганської області, який привласнив майже 2 мільйони гривень бюджетних коштів. Він працював на ворога та навіть отримав російський паспорт.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, встановлено, що суддя після окупації Брянківського району був переведений до суду на підконтрольну Україні територію. Він не з’явився на нове місце роботи, а натомість вирушив до Росії.

"Там він отримав громадянство країни-агресорки. При цьому суддя усвідомлював, що після набуття громадянства іншої країни його повноваження як судді мають бути припинені. Він приховав це від Державної судової адміністрації України, аби продовжувати отримувати суддівську винагороду", — йдеться у повідомленні.

Протягом двох років судді незаконно було виплачено з держбюджету 1,8 мільйона гривень.

Суддя підозрюється у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Йому загрожує покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно двох колишніх правоохоронців з Бердянська. Вони після захоплення міста окупантами пішли до них служити в лави так званої міліції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 04:46