Прикордонники на Одещині виявили радіоактивну посилку

08 БЕРЕЗНЯ 2018 11:41

Прикордонники Білгород-Дністровського загону в пункті пропуску «Кучурган» виявили 100 компасів, радіаційний фон яких перевищував допустиму норму у 10 разів, повідомляє TrueUA.

На сайті Держприкордонслужби зазначається, що до пункту пропуску «Кучурган» на виїзд з України на автомобілі молдовської реєстрації прибув громадянин України. Чоловік перевозив поштові відправлення, отримані в Одесі. Під час проходження прикордонної перевірки спрацював комплекс контролю за виявленням радіоактивних та ядерних матеріалів типу «Янтар». Одразу ж автомобіль був відведений на небезпечну відстань від подорожуючих та службових приміщень пункту пропуску.

«В салоні автомобіля було виявлено поштову посилку, радіаційний фон якої перевищував більш ніж в 10 разів допустимі норми. Виявилося що такий фон випромінювали 100 компасів Адріанова, які містились у коробці. Чоловік пояснив що ці компаси віз для реалізації у Молдові», – йдеться у повідомлені.

Небезпечні прилади вилучені, по цьому факту прикордонники повідомили місцеві органи влади та компетентні правоохоронні органи.

Події, 08.03.2018 11:41