Прикордонники перевірили 1 млн COVID-сертифікатів

23 ЛИСТОПАДА 2021 09:23

Державна прикордонна служба України ефективно застосовує програмне забезпечення SafeBorder для виявлення підроблених Covid-сертифікатів. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, інформує TrueUA.

«Від початку застосування цього програмного забезпечення прикордонники вже перевірили понад 1 мільйон цифрових COVID-сертифікатів під час оформлення громадян на в’їзд в Україну. Найбільше громадяни використовують їх при перетинанні кордону в пунктах пропуску на західній ділянці кордону та в столичних аеропортах», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що лише минулої доби прикордонники просканували понад 12,6 тисячі QR-кодів. Левова частка цих сертифікатів була перевірена у пунктах пропуску на західному кордоні – 5 061 та 5 413 – у столичних аеропортах. Підроблених за добу виявлено 15 сертифікатів.

Варто зазначити, що програмне забезпечення постійно оновлюється в залежності від розширення списку країн, під’єднаних до довірчої мережі цифрових COVID-сертифікатів чи доопрацювань для покращення роботи системи.

Економіка, 23.11.2021 09:23