Прикордонники розпочали спецоперацію «Полісся»

24 ЛИСТОПАДА 2021 09:21

На кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся». Вона координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами.

Як зазначив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, на сьогодні на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза поширення міграційної кризи та імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України і тому правоохоронні органи спільними зусиллями вже вживають заходів з нарощення системи охорони кордону на цій ділянці.

«Для подальшого реагування на можливе ускладнення ситуації спільно з взаємодіючими державними структурами узгоджено проведення спільної спеціальної прикордонної операції та опрацьовано відповідний план. І вчора ввечері вона офіційно розпочалася», - зазначив він.

Нагадаємо, що нещодавно створено міжвідомчий штаб щодо протидії міграційні кризі на кордоні. До його складу штабу входять представники МВС, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, ДМС, МЗС, Міноборони, Мін’юсту, Мінфіну, Мінінфраструктури, СЗР, командувань ЗСУ та СБУ.

Суспільство, 24.11.2021 09:21