В Україні створено штаб щодо протидії міграційні кризі на кордоні

23 ЛИСТОПАДА 2021 08:47

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулося перше засідання Міжвідомчого координаційного штабу, який націлений на протидію можливій міграційній кризі на кордоні.

«Створення такого штабу передбачене рішенням Уряду. Він забезпечуватиме координацію діяльності всіх залучених до заходів з посилення охорони та захисту державного кордону України органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, військових формувань, правоохоронних органів та громадських об’єднань. Крім того, створюються регіональні координаційні штаби», – зазначив перший заступник Голови ДПСУ генерал-майор Володимир Нікіфоренко.

Зазначається, що до складу штабу входять представники МВС, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, ДМС, МЗС, Міноборони, Мін’юсту, Мінфіну, Мінінфраструктури, СЗР, командувань ЗСУ та СБУ.

Окрім координації роботи суб’єктів взаємодії представники штабу забезпечуватимуть аналіз, узагальнення та обмін інформацією, підготовку пропозицій та рекомендацій щодо заходів, пов’язаних з урегулюванням проблемних питань забезпечення посилення охорони й захисту державного кордону України.

Суспільство, 23.11.2021 08:47