Прикордонники у випадку із Саакашвілі мали застосувати зброю, – Яровий

28 ЖОВТНЯ 2017 15:43

Щодо перетину кордону Саакашвілі, я хочу зауважити, що дії прикордонників у тій ситуації – застосовувати зброю. Згідно закону, вони мали б застосувати зброю. Про це в ефірі інформаційно-політичного ток-шоу «Народ проти!» на телеканалі ZIK заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, інформує TrueUA.

«Щодо перетину кордону Саакашвілі, я хочу зауважити, що дії прикордонників у тій ситуації – застосовувати зброю. Згідно закону, вони мали б застосувати зброю», – заявив гість програми.

Водночас Сергій Яровий пояснив дії прикордонників, чому ж вони не застосували зброю при незаконному перетині українського кордону Міхеїлом Саакашвілі.

«При такій кількості людей, які там перебували, застосувавши зброю лише уявіть собі, чим би все це закінчилося. Тому я ще раз повторюю, що прикордонники у цій неприємній ситуації діяли адекватно та зосереджено», – зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Посадовець додав, що сьогодні існують проблеми і у Нацполіції України.

«Якщо говорити про патрульну поліцію, є проблеми. І сьогодні ці питання ми розуміємо, а проблеми вирішуємо. Тут говорили і про підготовку поліцейських, яка триває 3 місяці. Я погоджуюся з тим, що цього недостатньо. І сьогодні цю систему ми також змінюємо, в тому числі і патрульних, які виїжджатимуть на усі виклики», – додав Сергій Яровий.

Відео, 28.10.2017 15:43