Присутність російських військ на території України сповільнює шлях в НАТО – Том Коттон

19 ЛИПНЯ 2017 09:01

Як повідомляє сайт TrueUA з посиланням на Голос Америки, головною проблемою на шляху вступу України до НАТО в США вважають  присутність на території країни російських військ.

Про це на конференції в Центрі міжнародних та стратегічних досліджень заявив сенатор-республіканець від штату Арканзас Том Коттон - член Комітету зі збройних сил Сенату США. За його словами, через російську присутність, Україна та Грузія не можуть стати на задекларований шлях членства у НАТО.

США повинні продовжувати політику санкцій проти Росії поки та не забере свої війська з України та Грузії.

Коттон додав, що тиск на Росію має бути продовжений не лише через її агресію проти сусідніх держав, а через її спроби дестабілізувати західний світ.

«Звичайно, Росія намагається дестабілізувати та розділити Захід. Це те, що вони робили десятиріччями…Вони це роблять послідовно. Вони це робили у 1983 році, коли допомогли профінансувати масові протести проти розміщення США ракет середньої і меншої дальності в Європі. Вони це роблять, коли втручаються у вибори в Західній Європі та в наші вибори тут. Вони це роблять, проводячи військові навчання. Саме це робить Росія, і ми повинні відповісти рішуче на ці провокації», - заявив сенатор-республіканець Том Коттон.

Світ, 19.07.2017 09:01