Фото: департамент кіберполіції

"Продавали" авто для ЗСУ з тюремної камери: кіберполіція викрила шахраїв

Шахраї з СІЗО нібито "продавали" автівки для Збройних сил України. Наразі встановлено десять потерпілих, у тому числі військовослужбовці Сил оборони. 

Про це у Telegram повідомляє департамент кіберполіції.

За матеріалами слідства, "схему" організували двоє мешканців Сумської області. Вони наразі відбувають покарання в одній з установ обласного центру.

"Залучивши до злочинної діяльності спільників з "волі", шахраї розміщували оголошення про продаж нерозмитнених автомобілів на популярних онлайн-платформах. Основною умовою купівлі була передплата у розмірі від двох до десяти тисяч гривень. Загальна сума збитків становить близько 200 тисяч гривень", — йдеться в повідомленні.

За даними поліції, було проведено 13 обшуків. Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, документацію та "чорнові" записи, набої до вогнепальної зброї. Організаторам "схеми" оголошено підозру у шахрайстві. Зловмисникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Львові в'язень, перебуваючи у виправній колонії, заволодів шахрайським способом грошовими коштами дружини військового. За даними слідства, житель Золочівського району, перебуваючи у виправній колонії, заволодів шахрайським способом грошовими коштами дружини військового.

Раніше на Дніпропетровщині затримали двох чоловіків. Вони вимагали у батька загиблого військовослужбовця 11 тисяч доларів США неіснуючого боргу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.10.2023 19:58