Фото: Pixabay

Прогріє до +36°C: які регіони накриє сильна спека в останній день червня

У неділю, 30 червня, погода в Україні буде сонячною та спекотною. Опадів не передбачається.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

Згідно з прогнозами синоптиків, цього дня вітер буде змінних напрямків, а його швидкість сягатиме 3-8 м/с. 

Температура вночі коливатиметься в межах +16...+21°C, а вдень стовпчики термометрів показуватимуть +29...+34°C. У південних та центральних областях місцями очікується сильна спека до +35...+36°C. Водночас на високогір'ї Карпат вночі буде +10...+15°C, а вдень +22...+27°C.

У Києві та області опадів також не передбачається. На Київщині вночі температура становитиме +16...+21°C, а вдень +29...34°C. Натомість у столиці буде дещо спекотніше. Там стовпчики термометрів вночі показуватимуть +19...+21°C, а вдень +30...+32°C.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.06.2024 21:32