Фото: pixabay

Якою буде погода в Україні в останні дні червня: прогноз синоптика

В Україні останні дні червня переважно пройдуть без дощів. До кінця цього місяця буде триматися приємна погода, часом з невеликими дощами, які в західних областях будуть інтенсивнішими.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog. 

"Протягом найближчого тижня територія нашої країни перебуватиме в умовах підвищеного атмосферного тиску, тож погода очікується досить стабільною, без різких коливань температури повітря та стихійних явищ", — зазначив синоптик.

У п'ятницю, 28 червня, в Україні опадів не прогнозують, очікується мінлива хмарність. Проте вдень у Карпатах та на Закарпатті пройдуть дощі з грозами. Вітер буде північно-східний, 5-10 м/с. Вночі температура повітря буде коливатися від +12°C до +17°C, а вдень від +24°C до +29°C.

У суботу, 29 червня, по всій території країни опадів не передбачено. Вітер очікується східний або південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +12°C до +17°C, а вдень від +25°C до +30°C.

У неділю, 30 червня, синоптики прогнозують в Україні теплу та суху погоду. Водночас у західній частині країни вдень пройдуть грозові дощі, місцями можливі град та шквали, 15-20 м/с. Вночі температура повітря коливатиметься від +13°C до +18°C, а вдень від +28°C до +33°C.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.06.2024 12:19