Скріншот із відео

Пропагандист Шарій заявив про збройний напад в Іспанії

Проросійський блогер та підозрюваний у державній зраді Анатолій Шарій 6 березня заявив, що на його життя та життя його дружини було скоєно замах. Подія сталася в Іспанії.

У своєму Telegram-каналі пропагандист зазначив, що його разом з дружиною намагалися нібито вбити дві невідомі людини з автоматичної зброї.

"Щойно в Іспанії стався напад на мою машину з автоматичною зброєю", — написав він.

До того ж Шарій розповів, що напад скоїв один чоловік, а інший — його посібник — стежив за пересуванням подружжя. Пропагандист наголосив, що за це має відповідати місцева поліція та спецслужби, адже були попереджені про підготовку замаху.

"Повинен при цьому зауважити, що кілька тижнів тому силовики Іспанії отримали інформацію про підготовку замаху. Щобільше з особами та з прізвищами. Сьогодні замах відбувається", — додав Шарій.

Як відомо, 16 лютого 2021 року Служба безпеки України оголосила підозру блогеру Анатолію Шарію за двома статтями Кримінального кодексу — "Державна зрада" та "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками". СБУ не одноразово викликала Шарія на допит, проте він всі виклики ігнорував. Згодом стало відомо, що Шарій проживає в Іспанії. 

У травні 2022 року Шарія навіть затримали в Іспанії, але місцевий суд відпустив його під підписку про невиїзд. Вже влітку 2023 року Шарію повідомили про нову підозру в державній зраді: слідство зазначає, що він організовує з Іспанії піар-акції проросійської спрямованості, створює та поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Нагадаємо, в жовтні 2023 року в Іспанії невідомі закидали "коктейлями Молотова" будинок проросійського блогера Анатолія Шарія. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2024 11:59