Фото: Twitter далай-лами

Пропонував посмоктати язика: Далай-лама попросив вибачення у хлопчика

Відео, на якому Далай-лама запитує хлопчика, чи не хоче той посмоктати його язик, викликав бурхливу реакцію у суспільстві. Він попросив вибачення за цей конфуз.

Про це повідомляє офіс Далай-лами у Twitter.

Зазначається, що духовний лідер Тибету хоче просити вибачення перед дитиною та її сім'єю "за біль, який могли завдати його слова".

На відео також видно, як Далай-лама цілує дитину в губи.

"Його святість часто дражнить людей, яких він зустрічає, у безневинній та грайливій формі, навіть на публіці й перед камерами. Він шкодує про цей інцидент", — запевняють представники Далай-лами.

Варто відзначити, що користувачі соцмереж назвали ці кадри недоречними й тривожними. Інцидент стався 28 лютого у храмі далай-лами у Дхарамсалі.

Тоді він провів зустріч зі 120 учнями, які пройшли програму навчання, організовану благодійним фондом M3M Group, індійської компанії у сфері нерухомості.

На одному з відео хлопчик запитує, чи може він обійняти Далай-ламу. У відповідь лідер вказує на свою щоку і каже: "Спочатку сюди". І хлопчик цілує його в щоку та обіймає.

Потім, тримаючи хлопчика за руку, Далай-лама торкається його губ і каже: "І сюди, я думаю", — і цілує хлопчика в губи.

Згодом Далай-лама притискається лобом до лоба хлопчика, висуває язик і каже: "І посмокчи мій язик". Деякі з присутніх людей засміялися, а хлопчик висунув язика, а потім трохи відхилився, як і Далай-лама.

Варто відзначити, що показати язика є одним зі способів привітатися у Тибеті.

Нагадаємо, вже найближчим часом може відбутись телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Відповідну ініціативу проявляє лідер нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.04.2023 17:41