Псевдотаксист викрав іноземця, щоб отримати «легкі» гроші

21 ГРУДНЯ 2017 15:47

Поліцейські Києва затримали чоловіка за розбій та викрадення іноземця. Його спільника, із яким вони насильно утримували чоловіка у салоні авто, а потім, погрожуючи ножем, забрали сумку, розшукують, повідомляє TrueUA.

На сайті Нацполіції Києва зазначається, що подія трапилася вночі у Шевченківському районі. «Двоє зловмисників чітко спланували злочин: один виконував роль таксиста, інший – його товариша. Водій таксі запропонував іноземцю, якого до цього кілька разів підвозив, подивитися Київ. Коли той погодився, у центрі вони підібрали спільника таксиста – і вже троє вирушили у напрямку проспекту Перемоги. Дорогою вони почали вимагати у чоловіка гроші. Зрештою потерпілий віддав їм свої банківські картки: у двох різних місцях зловмисники намагалися зняти готівку, але їм не вдалося, бо власник назвав невірні пін-коди», – йдеться у повідомлені.

У результаті спільники з обох боків сіли на заднє сидіння до іноземця і погрожували йому ножем. Вкотре отримавши відмову, один зі зловмисників наніс пасажиру кілька ножових поранень. При цьому потерпілий чинив опір та вибив заднє вікно в машині. Це привернуло увагу поліцейських, які їхали поруч.

«Побачивши правоохоронців, зловмисники почали бігти. Одного із них оперативники затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, іншому вдалося втекти, його розшукують. Потерпілому відразу викликали «швидку», зараз він перебуває під наглядом лікарів», – зазначається у повідомлені.

 Зловмисником виявився 34-річний киянин, судимий за вчинення аналогічного злочину. Свою провину він повністю визнав.

Події, 21.12.2017 15:47