Фото: Pexels

В Україні масштабна повітряна тривога: військові повідомляють про пуски ракет (мапа)

У п'ятницю, 21 липня, на значній території України оголосили повітряну тривогу. Військові повідомляють про пуски ракет у напрямку Одещини, Вінницької та Житомирської областей.

Масштабна повітряна тривога: що відомо

11:34. Внаслідок ракетного удару по Чернігівщині в одному з населених пунктів району пошкоджена будівля Будинку культури. Попередньо, без постраждалих, — ОК "Північ".


11:23. Вінницька, Житомирська області — ракетна небезпека, повідомляють Повітряні сили.


11:18. Повторні пуски надзвукових протикорабельних ракет "Онікс" у напрямку Одеської області.


11:17. Ворог атакує Чернігівщину ракетами, повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.


11:04. У мережі повідомили про вибухи на Одещині.


10:57. Зафіксовано пуски надзвукових протикорабельних ракет "Онікс" у напрямку Одеської області.


10:38. У Києві та області оголошено повітряну тривогу. Військові повідомляють про ракетну небезпеку.


10:26. Повітряні сили повідомляють про ракетну небезпеку для Сумської та Чернігівської областей.


мапа тривог 21 липня

Мапа повітряних тривог з сайту alerts.in.ua



Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Обстріли Півдня України

Росія чотири дні поспіль обстрілює південні області України. Так, 18 липня рашисти атакували Одесу шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря. Уламки збитих ракет та вибухова хвиля пошкодили обʼєкти портової інфраструктури й кілька приватних будинків. Одна людина отримала поранення. А у Миколаєві 18 липня внаслідок обстрілу на одному з об'єктів сталася серйозна пожежа.

19 липня Росія також здійснила обстріл Одеси й області — було багато травмованих, постраждали багатоквартирні будинки, портова та критична інфраструктура. Майже три тисячі людей в області залишилися без світла. Термінал, по якому влучили ворожі цілі, зберігав зерно для відправки у Китай.

У ніч на 20 липня російські загарбники втретє за тиждень атакували територію України. Під ударом ворожих цілей опинилися порти, причали, житлові будинки й торгові мережі. За даними військових, загалом противник випустив 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет та 19 дронів-камікадзе. Відомо, що у четвер зазнала руйнувань будівля генерального консульства Китайської Народної Республіки.

Нагадаємо, 17 липня Росія заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі й виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди".

Своєю чергою Міністерство оборони попередило, що з 00:00 21 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів Російської Федерації та українських морських портів, що перебувають на тимчасово окупованій Росією території України, можуть розглядатися, як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення з усіма відповідними ризиками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 11:07