Фото: росЗМІ

Путін підписав указ про весняний призов: скільки "гарматного м'яса" хоче відправити на службу

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ про весняний призов на військову службу в армію РФ, який триватиме з 1 квітня по 15 липня.

Відповідний документ оприлюднено на порталі офіційного опублікування правових актів РФ.

Відтак, в указі наголошується, що під призов підпадають громадяни РФ віком від 18 до 30 років. Загалом, з 1 квітня до 15 липня на військову службу у РФ призвуть 150 тисяч осіб. Це на три тисячі строковиків більше, ніж у весняний призов 2023 року.

Варто зауважити, що в документі також наголошується, що тих строковиків, у яких термін військової служби по призову закінчився, буцімто звільнять від військової служби. 

До того ж військове командування країни-агресорки запевняє, що призовників нібито не відправлятимуть на війну проти України. 

Зауважимо, ще минулого року держдума РФ підняла верхню межу призовного віку для строкової служби з 27 до 30 років. Закон набрав чинності 1 січня 2024 року та вперше почав діяти саме під час весняного призову в Росії.

Нагадаємо, раніше очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявляв, що у Російській Федерації не припинялись мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.03.2024 12:21