Фото: Кирило Буданов / скріншот

"Росія ніколи не припиняла мобілізацію": Буданов розповів, скільки ворог завербував ув'язнених

У Російській Федерації не припинялись мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Liberation.

"Держава-агресор ніколи не припиняла набирати людей до окупаційної армії. Щомісяця на Росії мобілізують щонайменше 30 тисяч осіб", — заявив Буданов.

Очільник української розвідки також повідомив, що наприкінці 2023 року РФ відібрала понад 300 тисяч для вступу до окупаційного війська.

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Проте у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

За даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомляли, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 18:55