Фото: Уніан

У ГУР розповіли, кого торкнеться нова хвиля мобілізації у Росії

Мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Однак у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

"Переважно ця хвиля мобілізація публічної пройшла осторонь Москви та Московського регіону, хоча мова не йде про гастарбайтерів чи якісь неблагонадійні верстви населення", — йдеться у заяві.

За його словами, звичайного москвича ця мобілізація торкнулась мало. Проте ця ситуація може змінитись.

Зокрема, представник розвідки зазначає, що цього разу буде трошки по-іншому, попри те, що столицю режим російського диктатора Володимира Путіна берегтиме жителів Москви, мобілізація неминуче торкнеться їх.

Юсов зазначив, що нова, ймовірна, хвиля мобілізації торкнеться ще більшої кількості пересічних родин, проте через певні побоювання керівництво РФ переносило рішення про її оголошення.

Керівник ГУР сказав, що прихована мобілізація триває весь час, рекрутинг людей відбувається на постійній основі, навіть у тюрмах. Загалом 20 тисяч росіян на місяць приєднується до армії окупантів.

Також він зауважив, що нова публічна хвиля мобілізації може розпочатись найближчим часом і осінь є тим періодом, коли її могли б оголосити.

Нагадаємо, що, за даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомили, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 18:59