Фото: росЗМІ

У Росії розглядають сценарій повноцінної мобілізації, — ГУР

У Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі інформаційного марафону. Також він нагадав, що мобілізаційні заходи на території РФ не припинялись.

"Вони тривають. І попри те, що людина, схожа на Путіна, звітує про кількість добровольців, які поповнюють лави окупаційної армії, звичайно, це не так. Мобілізаційні заходи жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у Збройних силах РФ. І те, що ми сьогодні спостерігаємо — продовжується набір гарматного м'яса", — наголосив Юсов.

Він зазначив, що в Росії щомісяця мобілізують кілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

"Розглядається сценарій повноцінної публічної мобілізаційної хвилі. З того, що ми зараз бачимо на лінії фронту, у бійню вводяться ті підрозділи, введення яких планувалося на пізню осінь або зиму. Тобто, втрати серед особового складу окупантів справді великі. І сценарії повноцінної, а не прихованої мобілізації, воєнно-політичним керівництвом держави-агресора розглядається", — сказав представник ГУР.

Нагадаємо, раніше у звіті Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що у Росії готуються до другої хвилі мобілізації. Вона, ймовірно, відбудеться напередодні осіннього призову, який розпочнеться 1 жовтня. За інформацією аналітиків, у Росії хочуть мобілізувати від 170 000 до 175 000 резервістів і перенести дату осіннього призову на 1 листопада. Водночас планують проводити "контрактну мобілізацію" для набору додаткових 130 000 військовослужбовців на контрактну службу за допомогою примусових заходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 21:57