Фото: armyinform.com.ua

"Велика мобілізація в Росії": у ISW вказали на ознаки

У Росії готуються до другої хвилі мобілізації. Вона, ймовірно, відбудеться напередодні осіннього призову, який розпочнеться 1 жовтня.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, у Росії хочуть мобілізувати від 170 000 до 175 000 резервістів і перенести дату осіннього призову з 1 жовтня на 1 листопада. Водночас планують проводити "контрактну мобілізацію" для набору додаткових 130 000 військовослужбовців на контрактну службу за допомогою примусових заходів.

"Ці плани не є новими і не свідчать про те, що президент Росії Володимир Путін остаточно вирішив провести другу хвилю мобілізації резерву найближчим часом", — йдеться у повідомленні.

У ISW зазначають, що вже спостерігали за активізацією дискусій щодо підготовки до мобілізації і спекуляцій напередодні весняного призову на початку 2023 року. Будь-яка нова хвиля мобілізації резерву в Росії залежить від Путіна, зауважили аналітики.

"Окремі російські посадовці також пропонували радикальніші мобілізаційні заходи, які не були реалізовані", — повідомляють у ISW.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, у зв’язку із катастрофічними втратами окупантів очікується, що найближчим часом в Російській Федерації та на тимчасово окупованих територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення.

До того ж, за інформацією аналітиків Інституту вивчення війни, росіяни не забирають поранених та вбитих російських військових, а лишають їх прямо на полі бою. Через це серед рашистів зросла кількість дезертирів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 07:43