Фото: росЗМІ

Нова хвиля мобілізації в РФ: у розвідці оцінили загрозу для України

Російська Федерація може оголосити нову хвилю мобілізації для поповнення своїх військ в Україні. Ймовірно, це станеться вже у вересні.

Про це повідомив представника Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що мобілізаційні заходи на території РФ не припинилися навіть після завершення часткової мобілізації, а на окупованих територіях України йдеться про "тотальний характер мобілізації".

"Так, один зі сценаріїв — це нова хвиля суспільної мобілізації, яка може бути. А розглянутий сценарій — кінець вересня. Це дійсно так", — сказав представник ГУР.

За словами Юсова, країна-агресор намагається поповнити окупаційні війська будь-якими способами. Зокрема, вона вербує найманців за кордоном, переважно серед країн пострадянського простору.

Він також прокоментував затримання на Кубі осіб, які вербували бойовиків для війни проти України.

"Кубинську владу складно назвати антагоністом Росії, історично зрозуміло чому. Тобто, наскільки потрібно було бути посередніми цифрами, щоб спровокувати таку жорстку офіційну реакцію", — додав Юсов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація готується провести масштабну мобілізацію в тимчасово окупованому Криму. До війни з Україною можуть бути залучені практично всі вікові групи населення півострова. Також рашисти готують мобілізацію й на інших окупованих територіях країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 15:39