Фото: Павло Кириленко

Путінські війська запустили ракети по лікарні в Авдіївці: є загиблі (фото)

Уранці 15 травня російські війська завдали ракетного авіаудару по Авдіївці Донецької області. Унаслідок атаки загинули чотири людини.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Він зазначив, що окупанти поцілили в лікарню.

"Четверо людей загинули внаслідок ракетного авіаудару по Авдіївці. Росіяни атакували місто ракетами сьогодні зранку, поцілили у лікарню", — йдеться в повідомленні.

Голова Донецької ОВА закликав місцевих жителів евакуюватися.

"Кожен новий день, проведений на Донеччині, збільшує ризик стати жертвою російської агресії! Евакуюйтесь!" — додав він.

Оперативна ситуація по Донецькій області

Напередодні росіяни двічі запускали ракети по Краматорську — зруйнували будинок, мешканці якого евакуювалися. На Волноваському напрямку під обстрілами були Пречистівка Вугледарської ТГ, Бурлацьке і Шевченко Комарської ТГ.

На Донецькому напрямку три людини поранено у Кураховому, там пошкоджені сім багатоповерхівок. На території громади обстріляні також Острівське, Вовченка і Гірник. Уночі Авдіївка зазнала обстрілу з "Градів", відбувалися також обстріли Мар'їнки та Георгіївки.

На Горлівському напрямку у Костянтинівці поранено дві людини, пошкоджено 10 приватних будинків, сім багатоповерхівок і школу. У Торецькій ТГ пошкоджено п'ять будинків, у Часовоярській ТГ — три.

На Лисичанському напрямку поранено одну людину та зруйнований один будинок у Сіверську. Зафіксовано 18 обстрілів Лиманської громади — без жертв та руйнувань.

Нагадаємо, найближчим часом з Авдіївки спробують евакуювати все цивільне населення. Це пов'язано із постійними обстрілами міста та непридатною для життя інфраструктурою. Нині в місті залишилося дуже мало людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 15.05.2023 15:35