П'ять факторів, які провокують обжерливість

08 СІЧНЯ 2018 10:00

Вчені радять фокусуватися виключно на їжу під час трапези, щоб не переїдати. Спеціаліст з університету Сассекса в Великобританії Дженні Морріс пояснила, чому люди схильні до обжерливості. Дані опубліковані в журналі The Conversation, повідомляє TrueUA.

Відзначається, що переїдання визначають кілька чинників.  Перший з них - розмір порції. Чим більше їжі на тарілці, тим імовірніше, що людина все з'їсть. Іншим важливим фактором обжерливості є різноманітність страв на столі. Згідно з результатами досліджень, якщо стіл «ломиться від страв», людина з'їдає в чотири рази більше.

Також на переїдання впливають перегляд телевізора і читання під час прийому їжі. Коли людина відволікається, вона гірше усвідомлює момент насичення, в зв'язку з чим їсть більше, пояснила фахівець. Схоже діє алкоголь, через якого мозок пізніше отримує сигнал про насичення.

Крім того, коли людина їсть в компанії, він несвідомо «приміряє» на себе харчові звички інших людей, прагнучі спробувати все, що подобається сусідам по столу, що також сприяє переїдання.

Щоб уникнути впливу згаданих факторів і не переїдати, слід фокусуватися виключно на їжу під час трапези, підсумувала Морріс.

Суспільство, 08.01.2018 10:00