П'яті Азіатські ігри в закритих приміщеннях завершились

28 ВЕРЕСНЯ 2017 11:19

«П'яті Азіатські ігри в закритих приміщеннях по бойовим мистецтвах завершились. І Ашхабад потрапляє в історію як перше місто в Середній Азії, що стало їх столицею. А зафіксовані тут рекорди вже потрапили в спортивний літопис", - передає TrueUA з посиланням на Euronews  

У Ашхабаді іранський важкоатлет, олімпійський чемпіон Ріо Сохраб Мораді побив світовий рекорд, який тримався 18 років. Спортсмен, що виступає у ваговій категорії до 94 кілограмів, по сумі двох спроб підняв 413 кілограми - 185 в ривку і потім 228 в поштовху.   

«Щоб побити рекорд, я старанно працював упродовж чотирьох років, майже по 24 години в добу. Я хотів добитися цього результату на Олімпіаді в Ріо, але не зміг. Проте я продовжив тренуватися і у результаті встановив рекорд», - говорить Сохраб Мораді.  

Останні дні змагань пройшли під звуки сальси, танго, вальсу. Традиційно кращі результати в танцювальній програмі показують пари з Китаю і Південної Кореї. Але ніхто не чекав перемоги представників В'єтнаму.   

Всього кілька місяців тому ці молоді люди навіть не знали, як виконувати сальсу. Танцюристи не можуть повірити в подію:   

- Це приголомшливо! Я почала займатися сальсою з викладачем два місяці тому, мені було дуже важко.  

 - Неймовірно! Я дуже, дуже щасливий! Всього за час змагань було розіграно 347 комплектів нагород. Лідером по числу медалей стала країна-хазяйка - Туркменістан.

 

Спорт, 28.09.2017 11:19