Рада ліквідувала ОАСК

13 ГРУДНЯ 2022 17:08

Народні депутати 13 грудня підтримали ліквідацію Окружного адмінсуду Києва. За це рішення проголосували 310 парламентаріїв.

Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, пише TrueUA.​

Проєкт закону №5369 "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та про утворення Київського міського окружного адміністративного суду" подав до парламенту Президент Володимир Зеленський ще 13 квітня 2021 року. У пояснювальній записці до нього зазначалося, що 30 липня 2020 року на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України було оприлюднено електронну петицію "Щодо ліквідації Окружного адміністративного суду м.Києва", яку підтримало понад 25 тисяч громадян України.

"Відповідно до вимог Конституції України Глава держави провів консультації з Вищою радою правосуддя щодо питання ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва. Вища рада правосуддя у своєму консультативному висновку від 4 березня 2021 року не висловила позиції щодо підтримки чи непідтримки законопроєкту, зазначивши, що "реалізація вказаного законопроєкту не видається можливою до моменту створення та початку роботи повноважного складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, оскільки переведення суддів із ліквідованих до новоствореного суду може відбуватися виключно на підставі та в межах рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України", — йшлося у записці.

Нагадаємо, очільник держави, виходячи з цього, вніс до Верховної Ради доопрацьований після консультацій з Вищою радою правосуддя законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду".

Політика, 13.12.2022 17:08