Фото: Міноборони України

Рада зменшила призовний вік для чоловіків: що це означає

Граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку. Верховна Рада проголосувала за відповідний закон.

Про це написав народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Пропозиції щодо зменшення граничного віку розробило Міноборони на початку травня. У міністерстві пояснили, що тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації. Крім того, необхідність їхнього щорічного прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, у тому числі для проходження медичних оглядів, призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК. 

За рішення зменшити граничний вік депутати віддали 304 голоси.

"У законопроєкті пропонується мобілізувати чоловіків віком від 25 до 27 років, які не проходили строкову службу. Загальній мобілізації підлягатимуть військовозобов'язані чоловіки, придатні та обмежено придатні за станом здоров’я, від 25-ти до 60-ти років без досвіду військової служби", — написав Гончаренко.

Нагадаємо, 30 травня Верховна Рада збільшила грошові винагороди військовим, курсантам, строковикам та тимчасово непридатним військовимЗаконопроєкт 9342 ухвалений за основу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2023 15:18