Фото: АрміяInform

Рада попередньо проголосувала за нові виплати військовим: хто отримає більше грошей

У вівторок, 30 травня, Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №9342, який передбачає грошові винагороди військовим, курсантам, строковикам та тимчасово непридатним військовим.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Проголосовані виплати передбачають:

  • від 30 000 до 100 000 грн — військовим пропорційно до часу виконання бойових завдань на умовах, встановлених Кабміном;
  • 6 000 грн — строковикам;
  • 6 000 грн — тимчасово непридатним та тим, хто отримав травму, каліцтво під час бойових дій;
  • 2350 грн — курсантам.

"Законопроект №9342 ухвалений за основу. Це означає, що буде друге читання. Як другий автор законопроекту, буду робити все, щоб він був прийнятий якнайскоріше!" — написав Гончаренко.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення про повернення доплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Згодом у парламент внесли постанову, якою заблокували підписання документа.

Водночас 2 травня очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков й головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликали парламент відкласти розгляд законопроекту про повернення 30 тисяч військовим. Своєю чергою міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що доплати українським військовим у тилу 30 тисяч гривень не повернуть. За його словами, наявність таких виплат у військових у тилу впливає "на їхню мотивацію".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 14:59