Фото: "Сьогодні"

Чи повернуть 30 тисяч гривень українським військовим у тилу: відповідь міністра фінансів

Доплати українським військовим у тилу 30 тисяч гривень не повернуть. Наявність таких виплат у військових у тилу впливає "на їхню мотивацію".

Таку заяву зробив міністр фінансів Сергій Марченко, пише видання Forbes Україна.

"Простір для компромісу є. Те, що запропоновано правкою до закону, не влаштовує абсолютно нікого, тому що це прибирає мотивацію. Деякі керівники силових відомств говорили, що після того, як вони нормували систему оплати, в їхніх підрозділах з'явилося більше мотивації реально воювати, а не сидіти в тилу. Мотивацію потрібно шукати саме в цьому, адже не кожен з мільйонної армії знаходиться на передовій, як багато хто думає", — заявив він.

За словами Марченка, на рівні Верховної Ради створено робочу групу, де напрацьовується варіант, яким чином це питання можна вирішити.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення про повернення доплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Згодом нардеп Цабаль вніс у парламент постанову, якою заблокував виплати.

Раніше у Генштабі ЗСУ пояснили, що додаткова грошова винагорода нараховується залежно від районів бойових дій та складності завдань, які виконують бійці. Солдат, який несе службу і захищає країну від агресора, ризикуючи власним життям і здоров’ям, виконує завдання у надскладних умовах, має бути високо мотивованим.

Водночас 2 травня очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков й головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликали парламент відкласти розгляд законопроекту про повернення 30 тисяч військовим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 19:48