Фото: Нацбанк

Повернення 30 тисяч військовим: Залужний та Резніков закликали Раду допрацювати законопроект

Очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков й головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликали парламент відкласти розгляд законопроекту про повернення 30 тисяч військовим.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Натомість вони просять зібрати робочу групу з представників Верховної Ради, уряду, Генштабу і до кінця травня спільно розробити законопроект, який урегулює питання оплати праці захисників.

Посадовці виступили проти цього проекту закону, адже:

  • він не розв'язує питання, повʼязані з грошовою винагородою, зокрема, строковиків і курсантів;
  • його текст не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах і виконання завдань різного ступеня складності;
  • система оплати праці має бути справедливою і забезпеченою бюджетним фінансуванням, а не просто існувати на папері (у законопроєкті не було вказано, звідки взяти гроші на повернення виплат);
  • популізм у цьому питанні може мати вкрай негативні наслідки й викликати розчарування.

Лист підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, 10 квітня 254 голосами пройшла правка №48 Дмитра Разумкова у законопроект №8312 щодо повернення надбавки українським захисникам. У даному рішенні присутні "підводні камені".

Відомо, що Верховна Рада України ухвалила рішення про повернення доплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Підвищене грошове забезпечення діятиме до кінця воєнного стану.

Раніше у Генштабі ЗСУ пояснили, що додаткова грошова винагорода нараховується залежно від районів бойових дій та складності завдань, які виконують бійці. Солдат, який несе службу і захищає країну від агресора, ризикуючи власним життям і здоров’ям, виконує завдання у надскладних умовах, має бути високо мотивованим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2023 11:22