Фото: pixabay.com

Зарплати військових: чи зміниться розмір виплат у квітні

Ще у лютому українським військовим змінили систему нарахування заробітних плат. Зокрема, воїнам, які не виконують бойових завдань, припинили надавати доплати у 30 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Сухопутних військ ЗС України.

Проте, на початку березня з'явилася ініціатива, яка закликає повернути доплату у розмірі 30 тисяч гривень для військових. Однак, у квітні ситуація із виплатами навряд зміниться.

Зауважимо, у квітні зарплати українським військовослужбовцям нараховуватимуться наступним чином:

  • якщо не входять до складу угруповань військ та не виконують бойових завдань — 20 587 гривень;
  • якщо виконують спеціальні бойові завдання — 50 587 гривень;
  • якщо безпосередньо беруть участь у бойових діях на передовій — 120 587 гривень.

Додамо, на сьогодні зарплата командира бригади без додаткової винагороди становить 50 173 гривні, а стрільця — 20 586 гривень. Водночас ще рік тому стрілки отримували в тилу по 40 тисяч гривень, а ті, хто був на фронті — по 113 тисяч гривень.

Крім того, з лютого мінімальний розмір для Збройних сил України, Державної прикордонної служби та Національної гвардії України становить не менше 20 100 гривень. А представники Державної служби з НС та Національної поліції України — від 17 тисяч гривень.

таблиця розрахунку зарплат військовим

зарплати військовим

Нагадаємо, що в Україні створять координаційний штаб за участі урядовців та парламентарів. Там займатимуться розв'язанням проблемних питань, із якими найчастіше стикаються переселенці. 

Також повідомлялося, що ВПО та постраждалі від війни українці можуть зареєструватися для отримання фінансової допомоги від Агентства ООН у справах біженців. На гроші можуть розраховувати люди, які раніше не отримували виплат від міжнародних організацій і мають дохід менший за 5400 гривень на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.03.2023 23:25