Фото: Укрінформ

В Україні з’явиться штаб для розв’язання проблем переселенців

В Україні створять координаційний штаб за участі урядовців та парламентарів. Там займатимуться розв'язанням проблемних питань, із якими найчастіше стикаються переселенці.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Відзначимо, 20 березня відбулася нарада за участі народних депутатів, міністр з питань реінтеграції Ірини Верещук та міністра соцполітики Оксани Жолнович. На засіданні обговорювали питання житла, працевлаштування та допомоги від держави для внутрішньо переміщених осіб.

"Розглянули проблемні питання, з якими найчастіше стикаються ВПО, та варіанти їх оперативного вирішення. Для цього буде створений координаційний штаб за участі урядовців та парламентарів. Також маємо комплексно залучити до роботи з ВПО обласні адміністрації на рівні заступників голів", — написав Шмигаль. 

За його словами, цього року серед пріоритетів уряду — відновлення знищеного житла переселенців, аби люди могли повернутися додому.

Нагадаємо, ВПО та постраждалі від війни українці можуть зареєструватися для отримання фінансової допомоги від Агентства ООН у справах біженців. На гроші можуть розраховувати люди, які раніше не отримували виплат від міжнародних організацій і мають дохід менший за 5400 гривень на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.03.2023 21:05