Фото: pixabay.com

Військовим обіцяють підвищення зарплат: хто претендує на виплати

В Україні планують підвищення зарплат деяким категоріям військових. Строковики, курсанти та інструктори зараз не отримують додаткових виплат.

Про це ЗМІ розповів секретар Комітету Верховної Ради із питань бюджету Володимир Цабаль.

Спеціальна робоча група у парламенті зараз займається питанням підвищення зарплат. На своєму першому засіданні учасники обговорили забезпечення строковиків, курсантів, інструкторів, які не отримують додаткових виплат.

лизько 20 тисяч строковиків зараз отримують мінімальні виплати і при цьому через воєнний стан не знають, коли зможуть завершити службу. У курсантів ситуація схожа, бо їм платять лише стипендії. Взагалі жодних додаткових виплат не отримують інструктори", — розповів нардеп.

Суми підвищень залежатимуть від того, скільки фінансування вдасться знайти у внутрішніх резервах країни. Збільшення виплат іншим військовим також перебуває на порядку денному. Однак, на думку робочої групи, воно має бути диференційованим.

"Щоб так не вийшло, що у нас однакові доплати в тилу та на передовій", — зазначив депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення про повернення доплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Згодом нардеп Цабаль вніс у парламент постанову, якою заблокував виплати.

Раніше у Генштабі ЗСУ пояснили, що додаткова грошова винагорода нараховується залежно від районів бойових дій та складності завдань, які виконують бійці. Солдат, який несе службу і захищає країну від агресора, ризикуючи власним життям і здоров’ям, виконує завдання у надскладних умовах, має бути високо мотивованим.

Водночас 2 травня очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков й головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликали парламент відкласти розгляд законопроекту про повернення 30 тисяч військовим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.05.2023 15:10