Дмитро Плетенчук. Джерело: Медіацентр Україна"

Рашисти будують невідому споруду поблизу Кримського мосту, — ЗСУ

Російські загарбники споруджують невідомий захисний об’єкт у районі Кримського мосту. Проводити таке будівництво вони вже намагалися неодноразово, але зазнавали невдач через складні погодні умови.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Що це таке, стане зрозуміло, коли вони цю споруду добудують. Але цього сезону, найімовірніше, вони не зможуть цього зробити, бо розпочинається період штормів, і, відповідно, будувати в таких умовах дуже складно. Це може бути захисна споруда, черговий перехід — висновки робити зарано", — зазначив він.

Речник ВМС ЗСУ додав, що росіяни неодноразово намагалися побудувати захисні споруди для Керченського мосту, але щоразу зазнавала невдач через складні погодні умови.

"Побачимо, як вони пройдуть цей період, який розпочинається восени та закінчується навесні. Вони постійно намагаються у Керченській протоці щось нове розмістити, збудувати різноманітні гідротехнічні чи загороджувальні споруди. Але періодично вони опиняються на березі після чергового шторму", — наголосив Дмитро Плетенчук.

Як відомо, рашисти побудували Кримський міст після окупації Криму 2014 року. Він з'єднує півострів зі сухопутною частиною Росії. Військове керівництво України неодноразово наголошувало, що міст є законною ціллю для ЗСУ. Зокрема, його успішно атакували 8 жовтня 2022 року та 17 липня 2023 року.

Нагадаємо, декілька днів тому посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон Кориневич заявив під час виступу в суді в Гаазі, що Москва навмисно обмежує міжнародне судноплавство в акваторії Азовського моря, щоби заволодіти ним і Керченською протокою. Також Кремль незаконно побудував Керченський міст, який створив постійну перешкоду для судноплавства, зокрема, для великих міжнародних суден, які перевозять товари українського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2024 19:14