Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Рашисти депортовують українців з окупованої Херсонщини: що вигадують загарбники

На тимчасово окупованій частині Херсонської області місцеві колаборанти виселяють українців зі своїх помешкань. Це відбувається під різними приводами, зокрема залякуванням в'язницею.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Окупанти також вигадують й інші причини для виселення людей: евакуація через обстріли, загроза стихійного лиха. Рашисти лякають українців й мобілізацією до лав своєї загарбницької армії.

Як зазначають у Спротиві, у звільнені квартири чи будинки місцеві поплічники окупаційної влади розселяють російських військових. 

"До речі, це ще одна схема заохочення вступати в ряди армії загарбника — обіцянки розв'язання житлових питань шляхом захоплених територій та майна цивільного населення", — написали у Нацспротиві.

Окрім операції з переселення тут спостерігається збільшення блок-постів на в’їзди у населені пункти окупованої Херсонщини. Є випадки, коли ворог закриває  в’їзд у те чи інше село, чи місто. Робиться це з метою приховування своїх злочинів та не дати можливість повернутися людям у свої помешкання. 

"Окупанти вдалися до практики депортації українців ще від початку повномасштабного вторгнення. Відомо, що загалом українців вже розселили до 55 регіонів РФ", — йдеться у зведенні ЦНС.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що російські окупанти на Херсонщині масово виселяють усіх місцевих, які проживають вздовж берега Дніпра, з власних помешкань разом з дітьми на вулицю. Оселі мирних громадян України займають військові підрозділи рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 08:36