Скріншот

Рашисти готуються завдати нового масованого удару по Україні: Гуменюк пояснила, що про це свідчить

Російська Федерація взяла певну тактичну паузу після низки масованих атак по Україні. Нині противник проводить додаткову розвідку, що вказує на підготовку нових масованих ударів. 

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Так, за її словами, окупанти взяли тактичну паузу, щоб перепланувати свої дії. Відсутність обстрілів не означає скорочення запасів озброєння.

"Потужності в них ще є. Запаси вони поповнили, зокрема і дронові. І це говорить про те, що масовані нічні атаки будуть повторюватися. Але приспати пильність, що це буде тільки вночі не можна. Ми маємо бути напоготові. Ворог підступний і буде шукати для себе перемог там, де може їх хоча б інсценувати", — зазначила Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" повідомила, що станом на ранок 27 червня угрупування ворожих кораблів у Чорному морі було "скромним" за мірками того, яке вони розгортали зазвичай.

"Це сім кораблів в Чорному морі та один — в Азовському морі. Вони викривають надводну обстановку і займаються розвідкою. А це говорить про те, що, скоріш за все, готують наступний удар. Ракетоносіїв в Чорному морі на чергуванні зараз нема, але нагадаю, що достатньо дві-три години, щоб вони повернулися і були готові завдати удару", — додала вона.

Нагадаємо, удень 27 червня російські загарбники вдарили ракетою Х-22 у напрямку Полтавської області. Під час повітряної тривоги в Кременчуцькому районі пролунали вибухи.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що під час ракетної атаки сталося влучання у дачний кооператив. Попередньо без жертв. Влучань в обʼєкти критичної інфраструктури не зафіксовано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2023 15:21