Фото: росЗМІ

Рашисти нарощують сили у Запорізькій області: чи є загроза наступу

Війська країни-агресорки нарощують чисельність свого особового складу в Запорізькій області. На сьогодні на цьому відтинку фронту перебуває понад 90 тисяч окупантів.

Про це повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

За словами військового, попри те, що ворог нарощує свої сили, наразі загрози нового наступу армії РФ на даному напрямку немає.

"Якщо взяти чисельність особового складу противника, наприклад, в самій Запорізькій області, то росіян тут досить багато, майже 90 тисяч. І спостерігається приріст цієї кількості — десь за останні три тижні додалось ще дві тисячі. Однак, наша розвідка говорить, що різких суттєвих змін, які впливали б на зміну характеру бойових дій, немає", — розповів Лиховій.

Речник зазначив, що тієї кількості росіян, які зараз присутні в Запорізькій та Херсонській областях, не вистачає навіть для ведення результативних наступальних дій "кудись далі, ніж ті рубежі, де ворог зараз стоїть", не говорячи вже про новий наступ.

Також посадовець додав, що в операційній зоні ОСУВ "Таврія" поки що росіяни не мають змоги проводити активні штурмові наступальні дії на кількох напрямках одночасно.

Нагадаємо, що, за інформацією британських розвідників, російське військове керівництво все частіше використовує проти України непідготовлені військові формування. Такі підрозділи зазнають великих втрат при наступальних операціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2024 19:45