Фото: Генштаб ЗСУ

Рашисти понад 120 разів штурмували позиції ЗСУ: на двох напрямках особливо гаряче

Окупанти продовжують штурмувати позиції українських захисників, застосовувати авіацію, та здійснюють атаки майже на всіх напрямках фронту. Загалом, від початку доби уже відбулося 120 бойових зіткнень. Ситуація залишається напруженою на Покровському та Курахівському відтинках. Проте Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку в районах населених пунктів Суха Балка, Промінь, Сухий Яр, Лисівка, Селидове точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 23 спроби штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку триває десять боєзіткнень в районах Ізмайлівки, Новодмитрівки, Курахового, Антонівки, Костянтинівки, та Водяного. Ще 22 ворожих штурми в районах Зоряного, Гострого, Георгіївки, Катеринівки вже відбито нашими захисниками.

На Харківському напрямку відбулося три бойових зіткнення. ЗСУ відбили атаки ворога у районах Вовчанська та Стариці. Також окупанти завдали двох авіаударів у районі Писарівки та Старого Салтова, скинувши чотири КАБи.

На Куп’янському напрямку українські військові відбили дев’ять штурмових дії поблизу Голубівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової та Надії. У районах Джерельного та Лозової точиться ще три боєзіткнення.

На Лиманському напрямку ворог атакує біля Греківки, Дружелюбівки, Катеринівки, Новомихайлівки, Новосадового, Невського, Торського, Серебрянки та Білогорівки. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 16 боєзіткнень, з яких шість тривають досі.

На Сіверському напрямку окупанти активно застосовують авіацію. Зазнали ударів КАБами Сіверськ та Званівка.

На Краматорському напрямку тривають бої в районах Григорівки, Міньківки, Часового Яру та Іванівського.

На Торецькому напрямку противник шість разів атакував позиції ЗСУ. На даний час бої тривають поблизу Торецька, Неліпівки та Щербанівки. 

На Времівському напрямку з початку доби було відбито п’ять штурмових дій противника поблизу Богоявленки, один ворожий штурм продовжується.

На Оріхівському напрямку загарбники застосовують авіацію в районі Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку ЗСУ відбили одну атаку ворога.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 17 жовтня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 674 270 (+1 420);
  • танків — 9 014 (+17);
  • бойових броньованих машин — 18 002 (+33);
  • артилерійських систем — 19 510 (+51);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 232 (+1);
  • засобів протиповітряної оборони — 978 (+0);
  • літаків — 369 (+0);
  • гелікоптерів — 329 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 17 104 (+54);
  • крилатих ракет — 2 620 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 26 815 (+83);
  • спеціальної техніки — 3 446 (+5).

Нагадаємо, напередодні речник Сил оборони Півдня полковник Владислав Волошин заявив, що війська країни-агресорки активізувалися на Півдні України. Однак у противника не достатньо сил для проведення масштабного наступу на ЗСУ. 

Як зазначають аналітики Інституту вивчення війни, поточна теорія перемоги російського диктатора Володимира Путіна в Україні спрямована на затягування війни та передбачає, що його війська можуть пережити західну підтримку України та зламати український опір, вигравши війну на виснаження. Проте Росія, швидше за все, зіштовхнеться із серйозними середньостроковими та довгостроковими обмеженнями, які підірвуть ці стратегічні зусилля. 

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 18:55