Фото: росЗМІ

Чи існує загроза масштабного наступу РФ на Півдні: відповідь військових

Війська країни-агресорки активізувалися на Півдні України. Ворог намагається регулярними обстрілами та атаками штурмувати Сили оборони України по всій лінії бойового зіткнення.

Про це повідомив речник Сил оборони Півдня полковник Владислав Волошин в ефірі телемарафону.

За його словами, наразі ситуація на Південному напрямку є складною. Однак у противника не достатньо сил для проведення масштабного наступу на ЗСУ. 

"Проте у нас постійно тривають обстріли, противник постійно завдає ракетних, авіаційних ударів, ударів безпілотними літальними апаратами, постійно ведеться контрбатарейна боротьба", — сказав він.

Волошин зауважив, що одним із найгарячіших відтинків фронту є ділянка в напрямку від Приютного до Великої Новосілки, а також поблизу Оріхова та Гуляйполя.

"Противник проводив наступальні дії та намагався взяти під контроль Вугледар. Після того, як він на цьому напрямку мав певні успіхи, противник зараз проводить перегрупування і буде здійснювати штурмові дії на інших напрямках. Зокрема, зараз почав на напрямку Приютне — Велика Новосілка", — додав Волошин.

Крім того, за його словами, ворог також перекидає особовий склад штурмових груп на передові позиції та готується до ведення штурмових дій поблизу Роботиного.

"Також перекидає особовий склад на свої передові позиції в гирлі Дніпра, на Херсонському напрямку. Є така інформація, що, ймовірно, він і там почне активізацію своїх штурмових дій", — зазначив речник.

Водночас Волошин наголосив, що наразі окупанти посилюють свої сили на Півдні шляхом залучення резервів та формують штурмові підрозділи з живої сили вже наявних з’єднань.

"Ці штурмові підрозділи формуються з тих з’єднань, які діють на цьому напрямку. У кожному з таких з’єднань є свої штурмові групи. Особовий склад цих штурмових груп вони перекидають на передові позиції для того, щоб розпочинати штурмові дії малими групами піхоти. Мови про те, що формуються великі наступальні з’єднання не йде", — зауважив речник.

Нагадаємо, 15 жовтня речниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова заявила, що у Торецьку Донецької області ситуація залишається досить важкою. Російські загарбники просуваються вперед та знищують з артилерії цілі райони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.10.2024 23:40