Фото: Smart Encyclopedia

Рашисти знову атакують Україну "шахедами": в яких областях оголошено повітряну тривогу (мапа)

У понеділок ввечері, 4 грудня, російські терористи запустили ще декілька груп ударних безпілотників типу "Шахед" по Україні. Під загрозою удару південні області.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Станом на 23:30 сигнал повітряної тривоги оголошено в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Повітряні сили попереджають про запуск декількох груп ворожих "шахедів", котрі попередньо рухаються на Захід України.

Наразі мапа повітряних тривог має такий вигляд, але військові попереджають про небезпеку й для Вінницької області.

Мапа alerts.in.ua

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що від щільності розташування протиповітряної оборони, особливо мобільних вогневих груп, залежить результат їхньої роботи. Такі мобільні вогневі групи є не лише у складі Повітряних сил, а й усіх Сил оборони — у прикордонників, Нацгвардії, Сухопутних військ.

Додамо, за даними Повітряних сил ЗСУ, вночі 4 грудня війська країни-агресорки атакували територію України іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед" та керованою авіаційною ракетою Х-59. Протиповітряна оборона працювала у щонайменше дев'яти областях України. В результаті бойової роботи знищено 18 ударних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 23:47