Фото: скріншот

Рейд у Брянській області нібито був погоджений із Україною, — ЗМІ

"Російський добровольчий корпус" нібито попередив Україну про операцію в Брянській області. Мовляв, це питання було узгоджене.

Про це заявив голова формування Денис Капустін (Денис Нікітін), пише Financial Times.

За словами Капустіна, українська влада начебто "схвалила" рейд добровольчого корпусу.

"Так, звичайно, цю акцію погодили, інакше це було б неможливо… Там заміновані мости, камери, дрони з тепловізорами, приховані пункти спостереження. Якби я ні з ким (в українській армії — ред.) це не погоджував… Думаю, нас би просто знищили", — заявив голова корпусу.

Однак Капустін не уточнив, із ким та якому рівні погоджували операцію в РФ.

У рейді брали участь близько 45 людей і серед них були члени партизанської мережі, яка нібито діє в Росії.

"Вони відчули, наскільки вони беззахисні...Ми бігали і працювали в прикордонній зоні, яка повинна бути під найсуворішою охороною", — зазначив командир РДК.

Окрім цього, Капустін розповів про перестрілку, яка сталася в одному з двох сіл. За його словами, йому нічого не відомо про жертви серед мирного населення.

"Головне було нагадати росіянам, що їм не потрібно жити в кайданах, миритися і брати участь у чужій війні, виконуючи чужу волю... Ви можете і повинні братися за зброю. Ми підтримаємо всіх, хто хоче усунути цих кремлівських узурпаторів від влади", — наголосив командир РДК.

Капустін стверджує, що його люди довели, що  "можуть прорватися через прикордонні райони Росії, які ретельно охороняються". Водночас розкрили поганий стан укріплень РФ в Брянській області.

Нагадаємо, 2 березня російські пропагандисти поширили чергову порцію фейків про українських військових. Цього разу кремлівські ЗМІ заявили про бої в Брянській області та перестрілку із начебто українською ДРГ.

Зазначається, що у Брянській області на територію Климівського району нібито проникли українські диверсанти з 50 осіб, а далі вони нібито розділилися за групами за двома напрямками — Любечани та Сушани. Також росіяни повідомляють, що "українська ДРГ розстріляла шкільний автобус".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2023 13:34