Фото: соцмережі

Рекордні прибутки "ПриватБанку": державна фінустанова прозвітувала про перше півріччя

Державний "ПриватБанк" за підсумками першого півріччя цього року отримав 29,7 мільярда прибутку. Це майже в п'ять разів перевищує показник за аналогічний період 2022 року.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Як зазначають у фінустанові, залишки на строкових депозитних рахунках фізосіб у гривні зросли на 18% (на 6,9 мільярда гривень). У цілому залишки на рахунках клієнтів збільшилися на 3,5% (на 16,1 мільярда гривень).

"Завдяки потужним результатам роздрібного бізнесу та сегменту бізнес-клієнтів банк побив свій власний рекорд прибутковості, завершивши півріччя з фінансовим результатом у 29,7 мільярда гривень. Банк зберігає високу операційну ефективність, підтримуючи безперебійне обслуговування клієнтів. Операційні витрати залишаються стабільними під пильним контролем керівництва", — йдеться у повідомленні.

У банку нагадали, що в травні цього року спрямували до бюджету 24,1 мільярда гривень у вигляді дивідендів (80% прибутку минулого року).

"Кредитний портфель фізичних осіб зріс на 14% (на шість мільярдів гривень) до 49,2 мільярда гривень. Банк утримує лідерські позиції, з початку року збільшивши частку ринку кредитів фізичним особам до 36%. Депозитний портфель фізосіб досяг 354 мільярда гривень, завдяки чому частка ринку збільшилась до 35,6%", — звітують у фінустанові.

Також банк профінансував 10,3 тисячі підприємств, надавши нових кредитів на 15,6 мільярда гривень. 

Нагадаємо, в Україні розпочалася дефляція. У липні цього року вперше із серпня 2021 зафіксували зниження цін. Зазначається, що споживчі ціни в Україні знизилися на 0,6% після зростання на 0,8% у червні, 0,5% у травні та 0,2% у квітні. Базова інфляція в липні порівняно з червнем не змінилася, а з початку року вона склала 3,2%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.08.2023 17:50