Фото:Freepic

Релігійне свято 4 квітня: кого сьогодні вшановують християни за новим церковним календарем

У четвер, 4 квітня, за новим церковним календарем християни вшановують пам'ять преподобного Йосипа. Він був видатним церковним діячем.

TrueUA розповідає детальніше про це церковне свято.

Що відомо про святого Йосипа

Про життя святого Йосипа відомо небагато. Він був видатним церковним діячем та композитором церковних гімнів. Він народився на Сицилії у благочестивій родині християн. Його батьки були відомі своєю доброчинністю.

Завдяки своїм канонам (форма церковної поезії, яка використовується у православному богослужінні) Йосип здобув велику славу. Він був одним із найвідоміших авторів канонів у Візантійській імперії. Його творчість мала значний вплив на розвиток візантійської церковної музики та поезії.

Святий Йосип

Святий Йосип. Джерело: sara-fun.com

Що не можна робити у цей день

  • У цей день не можна рубати домашню птицю. Це вважається великим гріхом.
  • Не можна рубати дерева та ламати гілки на них.
  • Цього дня не можна вживати молочні продукти, м'ясо та яйця, оскільки триває Великий піст.
  • Також заборонена вживати алкоголь та влаштовувати гучні святкування.
  • Не можна сваритись та конфліктувати.

Варто зазначити, що митрополит Переяславський і Вишневський Олександр раніше пояснював, що рішення про дотримання новоюліанського календаря буде не обов'язковим для всіх, тобто примусово його нав'язувати нікому не будуть. Це означає, що якщо певні парафії захочуть звершувати богослужіння за старим стилем, який діє сьогодні, вони зможуть це робити. Аби убезпечити ПЦУ від розколу, буде даний перехідний період під час впровадження новоюліанського календаря.

Нагадаємо, раніше TrueUA розповідавколи у 2024 році розпочався Великодній піст та якого харчування варто дотримуватися у цей період. Детальніше у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Lifestyle, 04.04.2024 10:37