Реєстр препаратів «Достіпні ліки» розширюється

20 ЛИПНЯ 2017 12:37

Віце-прем’єр-міністр доручив МОЗ протягом двох найближчих тижнів - до 5 серпня - оприлюднити новий, розширений реєстр препаратів, які братимуть участь у програмі «Доступні ліки».

Про це повідомляє прес-служба Віце-прем'єр-міністра України.

Зазначається, що до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою «Доступні ліки», буде включено щонайменше 50 нових препаратів. Серед яких будуть представлені ліки виробників ЄС, України та світових виробників, таких як Індія та Ізраїль.

«Як ми і обіцяли, програма «Доступні ліки» буде розширюватися. Сьогодні вже формується новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Чинний реєстр найближчим часом буде розширений щонайменше на 50 препаратів, – у ході селекторної наради повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. – Всі розмови про те, що Уряд обирає найдешевші ліки не відповідають дійсності. Ми обираємо ті препарати, які дозволяють людям ефективно лікувати хвороби».

Нагадаємо, що  програму «Доступні ліки» Уряд Володимира Гройсмана започаткував у квітні поточного року з метою вирішення одного з ключових завдань – покращання добробуту українців і подовження тривалості життя в Україні. Вона передбачає надання безкоштовних ліків або відшкодування частини вартості ліків від серцево-судинних захворювань, астми та діабету.

Суспільство, 20.07.2017 12:37