Фото ілюстративне. Джерело: "Міранда-Медіа"

"Режим підвищеної готовності": в Криму хакери атакували місцевих провайдерів

У п'ятницю, 27 жовтня, в Криму сталася масова хакерська атака на кримських провайдерів інтернету. Через це відбулися перебої в низки сервісів.

Про хакерську атаку повідомив окупаційний радник "очільника" Криму Олег Крючков у своєму Telegram-каналі.

"Фіксуємо масову зовнішню кібератаку на кримських провайдерів інтернету. Можливі перебої у роботі низки сервісів. Триває відбиття атаки та відновлення повноцінної роботи провайдерів", — написав він.

Згодом оператор цифрових послуг "Міранда-Медіа" повідомив про безпрецедентний рівень DDoS-атак з боку українських угруповань хакерів.

"У результаті відзначається тимчасова недоступність послуг "Міранди-медіа", "Кримтелекому" та "МірТелекому". Усі технічні та ІТ-служби компанії переведені в режим підвищеної готовності. Вживаються всі необхідні заходи для відновлення працездатності мережі", — заявили в компанії-провайдері.

Нагадаємо, що у вересні українські хакери зламали російську базу даних системи бронювання "Сірена-Тревел". Вони отримали доступ до інформації про 664 мільйони перельотів за останні 16 років. У мережі з'явилася інформація про номери телефонів та інші особисті дані пасажирів, включно з номерами рейсів, маршрути та дані про вартість квитків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 27.10.2023 15:37