Фото: Михайло Фрідман. Джерело: my.ua

Українські хакери зламали базу клієнтів російського "Альфа-банку" й потролили Фрідмана

Українські хакери зламали базу даних російського "Альфа-Банку". Пранкери навіть змогли додзвонитися до власника банку Михайла Фрідмана.

Про це йдеться в повідомленні KIБORG.

За даними джерела, було здобуто персональні дані понад 30 мільйонів клієнтів найбільшого приватного банку країни-терористки Росії. Так, база даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номер рахунку та телефону клієнта, а також інші цікаві дані. Як підтвердження хакери опублікували дані російського олігарха Михайла Фрідмана, його сина — Олександра Ожельського, а також блогера Артемія Лебедєва, музикантів Тимура Юнусова ("Тіматі") та Василя Вакуленка ("Баста").

Варто додати, що пранкери додзвонилися до власника банку Михайла Фрідмана, щоб повідомити йому "благу звістку" про злам. А заодно запитати, чи не хоче він виступити проти війни в Україні.

Олігарх чомусь був не в гуморі та після недовгої розмови кинув слухавку. Проте він підтвердив "дірки" у банківській системі РФ, відреагувавши словами: "Ну, что поделаешь".

Нагадаємо, українські хакери зламали російську базу даних системи бронювання "Сірена-Тревел". Вони отримали доступ до інформації про 664 мільйони перельотів за останні 16 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.10.2023 18:24