Фото: Михайло Фрідман. Джерело: my.ua

Росіянин Фрідман повернувся до Москви: ЗМІ оприлюднили подальші плани олігарха

Російський олігарх Михайло Фрідман виїхав з Лондона та наразі перебуває у Москві. Проти нього були запроваджені санкції Великої Британії, Євросоюзу та Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє російське інформагентство "РБК" із посиланням на джерело, близьке до бізнесмена. За даними співрозмовника, надалі Фрідман планує оселитися в Ізраїлі. Цю інформацію підтвердили й в "Альфа-груп". Там уточнили, що "зараз бізнесмен перебуває в Москві й тепер планує відвідувати Росію регулярно".

Після заморожування рахунків і заборону на в'їзд через санкції Фрідман залишився у Великій Британії. За його словами, життя під санкціями можна порівняти з домашнім арештом, а блокування карток не дозволяє йому здійснювати навіть невеликі витрати на кшталт оплати послуг прибиральниці. Олігарх також скаржився, що має паспорт Ізраїлю, але не має будинку в цій країні та доступу до коштів, щоб придбати житло десь ще, крім Лондона.

У грудні 2022 року співробітники Національного агентства з боротьби зі злочинністю (NCA) затримали в Лондоні російського бізнесмена, ім'я якого на той момент не розкривалося. Повідомлялося лише, що йому 58 років (стільки на той час було і Фрідману).

У вересні 2023 року NCA заявило, що припинило розслідування щодо Фрідмана за підозрою в обході санкцій, ордер на обшуки в його будинках визнали недійсним.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману, який фінансує агресію Росії в Україні. Вказується, що з початку повномасштабного вторгнення Росії він "влив" близько двох мільярдів рублів у декілька військових заводів РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.10.2023 13:01