Фото: соцмережі

Українські хакери зламали російську базу з даними про сотні мільйонів авіаперельотів

Українські хакери зламали російську базу даних системи бронювання "Сірена-Тревел". Вони отримали доступ до інформації про 664 мільйони перельотів за останні 16 років.

Про це повідомляє видання "Важные истории".

За інформацією хакерської спільноти KibOrg, базу даних російської компанії "Сирена-Тревел" зламали члени спільноти Muppets. В результаті в мережі з'явилася інформація про номери телефонів та інші особисті дані пасажирів, включно з номерами рейсів, маршрути та дані про вартість квитків.

Дві оприлюднені бази даних містять 3,5 мільярда 664,6 мільйона записів. Варто зазначити, що серед пасажирів знайшли ексглаву МЗС Австрії та екс-члена ради директорів "Роснефти" Карін Кнайсль. Вона приїхала в Росію влітку 2023 року.

Джерело у хакерському угрупуванні розповіло журналістам, що KibOrg не планують викладати всю базу у відкритий доступ. Вони розглядають два варіанти подальшої роботи з даними: створення бота, який агрегуватиме дані із баз за гроші, або передача баз Збройним силам України. Також хакери можуть поділитись відомостями з журналістами-розслідувачами.

Нагадаємо, наприкінці липня українські хакери оригінально "привітали" російських моряків з Днем військово-морських сил Росії. Вони зламали російську систему масової розсилки повідомлень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2023 11:33