Фото: рос ЗМІ

РФ істерично відреагувала на поставки танків Україні: Банкова із відповіддю не забарилася

Представниця МЗС Росії Марія Захарова істерично відреагувала на постачання танків Україні. Вона звинуватила країни НАТО в "розширенні конфлікту".

До того ж Захарова вирішила заспокоїти російський народ. Мовляв, техніка "не зможе змінити ситуацію на користь України". 

"Кого НАТО збирається далі дурити? Своїх громадян? Громадяни країн НАТО повинні знати, що їхній блок повністю втягнутий у протистояння з нашою країною, і це протистояння йде наростаючою. Хотіли б ще раз нагадати, що будь-яке західне озброєння, яке потрапляє в Україну, стає законною метою для російських збройних сил. Це так, про всяк випадок, щоб потім не було запитань. Вони (постачання танків, - ред.) виводять країни Заходу на новий рівень протистояння з нашою країною та з нашим народом", — цинічно заявила Захарова.

В Офісі президента із відповіддю на закиди Захарової не забарилися. Банкова заявила, що саме Росія є ініціатором війни і вторглася на територію суверенної України, тому її звинувачення НАТО у нібито "розширенні конфлікту" через постачання зброї абсолютно безглузді.

"Як би виразно пояснити російському МЗС та іншим держустановам, що РФ є безумовним ініціатором війни на чужій суверенній території і що метою війни проти України є масове вбивство її громадян. Тому немає жодного "розширення конфлікту з боку НАТО", а є оборона України свого права на життя", — вважає радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Нагадаємо, днями президент США Джо Байден запевнив, що Україна отримає бойові танки Abrams M1 від Штатів. Йдеться про 31 одиницю.

До того ж 26 січня стало відомо, що Канада передасть Україні важкі танки Leopard 2. Йдеться про чотири бойові машини німецького виробництва.

Також повідомлялось, що європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2. Деякі з них надійдуть на озброєння ЗСУ вже у березні.

Політика, 27.01.2023 20:14